Krav til flyttevask

Krav til flyttevask | Vask av bolig før utflytting

Når man flyttes ut av en bolig er det viktig å få med seg hvilke krav som stilles til flyttevask. Det er nemlig flyttevask som er en av de hyppigste årsakene til at det oppstår en konflikt mellom selger og kjøper på overtagelses dagen. Les mer om vår flyttevask tjeneste.

De elementære tingene er gulvvask, vindusvask og objektets overflater. I tillegg til disse krever vi også at lister, vinduskarmer, stikkontakter og brytere, dører, vegger og tak skal gjøres rene før utflytting. Hvitevarer og andre møbler som for eksempel er igjen i boligen skal opplyses om på forhånd da dette hovedsakelig gjøres mot tillegg.

Der det er frittstående vaskemaskiner, komfyrer og oppvaskmaskiner er det også viktig å ta disse frem og rengjøre på bak- og undersiden, og der det finnes vedovn skal også denne tømmes. Kunden skal selv dra disse frem og gjøre klar for rengjøring med mindre det er avtalt noe annet. Vårt renholdspersonale flytter ikke på møbler hvis dette ikke er avtalt skriftlig med oss.

Eventuelle tepper og møbler som blir stående igjen skal støvsuges. Har man hatt tilgang til kjeller, bod eller loft, skal også disse tømmes og støvsuges, og man skal gå over vegger med tørr mopp. På bad er det viktig å tømme alle sluker, vaske hele dusjkabinettet og armatur, servant og toalett, og rengjøre alle speil og fliser. På kjøkkenet skal det vaskes både innvendig og utvendig i skap og alle overflater vaskes. Vegger og tak skal tørrmoppes. Kjøkkenvifte går som hvitevare og skal gjøres ren for fett; sørg for at alt av matrester er borte fra skap og skuffer. Sist, men ikke minst, sørg for at alle personlige eiendeler er tatt ut og ta en siste sjekk på flyttevasken før du forlater boligen.

Krav flyttevask Oslo

Krav flyttevask

Totalflytting Oslo AS utfører flyttevask med fornøydgaranti, inkludert utvask av dødsbo. Det betyr at vi kommer og retter opp mangler dersom ny eier påpeker dette under overtagelse. Mangler som kommer av dårlig vedlikehold eller at objektet i dårlig forfatning vil ikke utbedres.

På overtagelses dagen er det viktig at selger og kjøper går gjennom boligen og kontrollerer at vasken ser OK ut og godkjennes. Er det noen avvik skal dette noteres ned i overtakelseprotokollen og rapporteres til oss skriftlig straks. Fornøydgarantien er gyldig i 48 timer og opphører normalt med en gang kjøper flytter inn.

Flyttevask ved flytting

Om det er noe som står igjen i boligen som du som kjøper ikke ønsker å ha der, kommer det an på hva som står i salgsoppgaven. De fleste boligsalg skjer ved hjelp av liste for løsøre og tilbehør som sier noe om hva som skal følge med boligen.

Eksempler på løsøre er hvitevarer, heldekningstepper, varmekilder som ovner, kaminer og varmepumper, garderobeskap, markiser, sentralstøvsuger, lyskilder som kupler og spotlights.

Når det gjelder boligalarm, skal denne stå igjen når avtalen kan overføres til kjøperen. Men selger må sjekke med alarmselskapet sitt, for noen ganger er utstyret leid, og skal leveres inn når man flytter eller sier opp avtalen.

Har du en renholder jobb du ønsker hjelp til, kontakt oss i Totalflytting og vil hjelper deg med din flyttevask eller kontorvask.

(Kilde: Carsten Henrik Pihl, Norges Eiendomsmeglerforbund)